Keskiviikko - voiton puolella ollaan työviikosta - tosin meiän hommissa nk. pomo sanoo - perjantai vastaa kahta päivää. Elikkä puolivälissä ollaan. Tää alkuviikko on mennyt rauhallisesti ja skeptisesti ajatellaan työpaikalla, että odotellaas perjantaita... Tosiasia kuitenkin on, että se on viikon kiireisin päivä meillä. Ei paljoa mitään ylimääräistä pysty tekemään työpäivän aikana - sitä vaan yrittää saada rutiinihommat ajoissa tehtyä että pääsisi itse ajoissa pois. Sehän siinä se kamalin asia onkin, että useimmiten ei johdu meistä, jos on jotain ongelmia, vaan jäljet johtavat ihan muualle ja me saadaan lisähommia - No huomenna joka tapauksessa on hyvä päivä - palkkapäivä. Silloin aina tietää miksi näitä hommia tekeekään - rahan vuoksi tietenkin, että saa vuokran maksettua ja ruokaa lapsille - ja ehkä vähän jotain pientä luxustakin silloin tällöin. Useimmiten palkka kyllä menee ruokaan, vaatteisiin, asumiseen nk varmaan suurimmalla osalla väestöstä.

Tänään on yksi homma saatu eteenpäin. Lopetettavan yhdistyksemme sihteerin kanssa (minä olen pj) saatiin aikaiseksi jäsenkirje ja samalla kutsuttiin porukka ylimääräiseen kokoukseen. Kokouksen tarkoituksena on siis saada purettua ko. yhdistys. Tämä yhdistys ei ollut toiminnassa kuin pari vuotta, mutta emme ole saaneet tarpeeksi innokkaita immeisiä hommiin mukaan - käytännössä minä ja sihteeri ollaan tehty työt... ei sellaista jaksa. Niin kuin eilen taisin kirjoittaa että se ottaa enemmän kuin antaa.

Nuoremman tytön vanhempainiltakin oli tänään. Opettajalla ei oikeastaan ollut muuta kuin positiivista sanottavaa oppilaistaan - kiva kuulla että luokka käyttäytyy hyvin ja antaa toisilleen työrauhan eivätkä pahemmin unohtele kirjojaan kotiin jne. Tämä opehan on heillekin uusi tuttavuus nk meille vanhemmillekin. Vaikutti ihan miellyttävältä - niin kerroinko jo että on miesopettaja. Aiemmat ovat olleet naisia ja melkein joka vuosi ollut uusi - nyt kuulemma tämän hetkisten suunnitelmien mukaan hän tulisi olemaan näiden lasten opettajana ala-asteen loppuun tai eihän nykyään taideta enää puhua ala- ja yläasteesta. Juttelin opettajan kanssa hetken aikaa kahdestaan ennen vanhempainillan alkua, kun menin taas tapani mukaan ajoissa paikalle. Kerroin vähän tytön taustasta eli on käynyt yhden ylimääräisen luokan ns. starttiluokan ykkös- ja kakkosluokan välissä. Opettaja ei ollut siitä tiennytkään. No nyt tietää... Puhuttiin myös tytön kirjoittelusta. Sanoi, että kirjoittaa mukavia juttuja, vaikka käsialansa on kyl omanlaisensa - mutta se ei kuulemma haittaa vaikkei kirjoitakaan sitä "kaunokirjoitusta" - ja että jokaiselle kuitenkin kehittyy oma tyylinsä - joillekin aiemmin kuin toisille.