tai ei ehkä enää. Kovin on syksyinen ilma ollut tänään - tosin ei kovin kylmä mutta tosi pimeää ja hämärää... väsyttänytkin on enemmän tänä syksynä kuin ennen. Ei jaksa enää illalla paljoa ylimääräistä tehdä.

Tänään laittoivat työpaikan seinälle talvilomatoivomuslistan. Minä tietenkin haluaisi tyttöjen kanssa samaan aikaan. Saattaa olla et tänä vuonna vielä sen saan. Kun ei ole muita jolla on kouluikäisiä lapsia. Tai on - mutta käsittääkseni hän ei halua lomaa välttämättä lasten kanssa samaan aikaan. Mie taas haluaisin. Nyt syysloman aikaan mulla ei ole lomaa jossen sitten pidä sitä toista pekkaspäivää silloin (pitäisi pitää ennen joulua), Jouluna ei ole lomaa - tosin sattuu siihen viiden päivän vapaat jouluaatosta eteenpäin (24-.28.12). Nautinto sekin. Lapsilla on kaksi viikkoa lomaa. Meille muille on päivä siellä ja toinen täällä. Tänä vuonna itsenäisyyspäiväkin sattuu olemaan lauantai, jolloin ei muutenkaan ole töitä. Kesäloman luultavasti pidän silloin kun Jossu pääsee ripille - niihin aikoihin eli sen varmaan saa tietää viimeistään vuoden vaihteen jälkeen - ja silloinhan ruvetaan jo kesälomia suunnittelemaan. Mutta se lomista - kiva kuitenkin et niitä on.

Vähän ollaan suunniteltu Mimin synttäreitä. Jotain pientä kävin ostamassa. Eipä tässä taas taloudellisesti hurrata. Vuokran just maksoin ja lopuilla on sitten pärjättävä ja juhlatkin järkättävä - en ymmärrä, mihin nuo rahat nykyään hupenee. Välillä tuntuu että ennen selvisi paljon vähemmälläkin. Nyt aina tuntuu että rahat loppuu ennen tilipäivää. Ja kierre jatkuu. Vuokrarahat mä siirrän nykyään toiselle tilille (vuokranmaksu on n. 2½ viikkoa palkkapäivästä) jemmaan kunnes niitä tarvitaan.  Siihen en rupea että etukäteen makselisin.

Mutta nyt taidan alkaa suunnittelemaan nukkumaanlähtöä. Jossu hääräileekin huomenna tässä kotona. Hänellä on taksvärkkipäivä. Siivoamista vaan olen keksinyt, lehtien lajittelua, saunanpesua ym. Mimistä en tiedä onko heillä taksvärkkiä ollenkaan - ei ole tullut tietoa. Hän on jo ilmoittanut ettei ole kotona, Mummulaan menossa.