Dekkareita lueskelin jonkin verran - niistä ei sen enempää. Käytännössähän ne tavallaan ovat samanlaisia. Joku murhataan tms ja sitten tulee nokkela siviili tai kokenut etsivä, joka ratkaisee jutun.

Alla kirjoja, joita olen lueskellut nyt kesän loppupuolella. Niistä olen vähän yrittänyt kertoilla

Diane Chamberlain: Majakan varjo  Tarina alkaa vuonna 1942, kun Bess löytää rannalta ruumiin. Asiat selviävät  vasta kuusikymmentä vuotta myöhemmin.  Kirja etenee mukavasti nykyajassa ja sitten vanhojen päiväkirjamerkintöjen kautta.

Victoria Clayton: Karannut morsian Muotokuvamaalari Freddie jättää sulhasensa paria päivää ennen häitä ja karkaa maaseudulle.

Maeve Binchy: Punaisen höyhenen keittiö Cathy ja Tom päättävät perustaa pitopalvelun. Kummankin perhesuhteet joutuvat aikamoiselle koetukselle. Kirja on mukavaa luettavaa josta löytyy henkilöitä joka lähtöön... Anoppi, joka haluaisi miniänsä vain olevan kotona poikaansa varten, tyttöystävä joka haaveilee mallinurasta, aviomies, joka hautautuu työhönsä ym

Silja Mansikka: Marian viitta Kertomus neljän sukupolven naisista 1900-luvun alusta nykypäivään. Naisen oikeuksista päättää itse elämästään ja lapsistaan. Kirjan päähenkilö Lilja kertoo kuinka ennen suhtauduttiin naiseen ja synnyttämiseen ja lapsen odottamiseen. Kirja on myös kertomus siitä miten raskauteen ja synnyttämiseen suhtautuminen on muuttunut vuosikymmenien aikana.

Linda Howard: Täydellinen mies Neljä naista tekee huvikseen listan Täydellisestä miehestä ja tämä lista päätyy julkisuuteen. Aluksi he pitävät asiaa huvittavana ensihämmenyksen jälkeen. Mutta sitten yksi heistä murhataan ja kaikki heistä saavat outoja puheluita...