Ollaan menossa kotipuoleen iltapäiväksi. Ensin olisi tarkoitus siskon ja iskän kanssa lähteä mummoa katsomaan vanhainkotiin. Mummuhan täyttää tiistaina 90 vuotta. Iskä vaan on ollut sitä mieltä, että on mennyt sen verran huonoksi, että mahdollisimman pian pitäisi käydä.

90-vuotisjuhlat periaatteessa pidetään pääsiäisenä, mutta tädit on päättäneet, että niihin osallistuvat vain mummon lapset - ettei väsytetä vanhusta. Joten me olemme sitten menossa tänään käymään siellä... Iskä on varoitellut että mummun kunto - sekä fyysinen että henkinen kunto on mennyt todella alaspäin - ei enää muista ketään ym.

Meiän mummu oli sellainen oikea lasten mummu. Hän osallistui leikkeihin, vielä noin seitsemän vuotta sitten konttaili pitkin tuvan lattiaa veljenpojan perässä (ja kuljetti pyörän tarakassa). Tämä nykytilaan johtanut sairaus (Alzheimer) osoitti ensimmäisiä merkkejään muutama vuosi sitten, kun ei enää muistanut asioita. Viimeisen vuoden aikana tauti on edennyt nopeaa vauhtia. Pari kuukautta sitten joutui sairaalaan kun sai jonkun kohtauksen juuri kun kodinhoitajat olivat käymässä - eikä sen jälkeen enää päässyt omaan kotiin. Viitisen viikkoa odotteli sairaalassa josko pääsisi palvelutaloon, paikkaa ei tuntunut löytyvän, kunnes pari viikkoa sitten yllättäen.

No joo, nyt on lähdettävä ruuanlaittoon et päästään lähtemään... Mummulla käynnin jälkeen, on vuorossa velipojan synttärit - pikkuveli täyttää 39v. Eipä tuolle osaa enää mitään ostella, joten ostinpa "Murphyn kootut lait"