Eilen siis lähdettiin mummolaan iltapäivällä. Aamupäivä minulla meni kaupassa - kävin ostamassa ainakin alkuviikon ruuat ettei tartte sunnuntaina lähteä kauppaan. Velipoika soitteli jossain vaiheessa, että tulkaa ensin heille kahville ohimennessä - et mummu ja vaari ovat siellä myös. Niinhän myö tehtiin.

Rauhallinen juhannus vietettiin useiden aiempien juhannusten tapaan. Siihen kuuluu sauna (ja vasta tai mikä vihta se on - kumpaakin nimitystä meillä käytetään), grillaus ja iltaöinen juhannusajelu. Kierreltiin lähialueilla ja katseltiin maisemia - ja kokkoja. Ihmisiä ei paljoa näkynyt. Saati sitten eläimiä - no yhden jäniksen bongasin ja lehmiä sekä hevosia. Mutta nautittavaa kun ei ole kiire mihinkään eikä oikeastaan mitään määränpäätä. Mummolaan tultiin takas yhden kieppeillä ja oltiinkin jo ihan poikki.

Tänään vaari kävi hakemassa isomummon kyläilemään. Sanoi kyl et on viimeinen kerta kun oli hieman hankalaa. Isomummo ei enää oikein pysty kävelemään eikä paljoa tajuakaan maailmanmenosta - mutta kiva kuitenkin oli häntäkin nähdä vaikkei hän meitä enää tunnekaan. Tätähän tämä elämä on...

Illalla tultiin omaan kotiin. Huomenna olis tarkoitus lähteä siskon mökille - vaari ja mummu ajavat huomenna tätä kautta ja nappaavat meidät kyytiin. Ei sinne viitsi kovin monella autolla...velipoikakin perheineen tulee. Tämä juhannus onkin ollut oikea perhejuhannus.