Tuo oli silmälääkärin ohje tänään. Tyttö saa lasit - varsinkin oikea silmä on kuulemma "poissa pelistä", vasemman silmä näkökyvyllä on nähnyt jotenkin. No joo - olipa taasen reissu. Olisi varmaan pitänyt lääkäriäkin etukäteen "varoittaa" että kyseessä on dysfaattinen lapsi, joka ei osaa esim. sanoa ärrää eikä saa kovin nopeasti sanoja sanottua. Ensin lekuri kuuli et N, sanoin sitten että tyttö ei oikein osaa tota ärrää niin sitten hän sanoi että jätetään ärrät pois. No sitten kun tyttö ei osannut sanoa että paraniko, huononiko vai pysyikö tarkkuus ennallaan niin sanoi vähän tylysti että täytyy sun se osata sanoa - mä vähän kattelin et tyttö menee ihan lukkoon - ja sitten huomasi lääkäri myös sen - sanoikin että tyttöhän menee ihan lukkoon.

Lopuksi vähän ikäänkuin lepytteli että kyllähän hän näkee suunnilleen et minkävahvuiset tarvitsee - mutta et lopullinen tarkkuus tulee sieltä toisesta päästä (eli siis potilaalta - niinhän se on, mutta kuten moni muukin silmälääkärissä käynyt tietää, niin aina se on yhtä vaikeaa - ainakin mulle - itekään aina tietää et onko se parempi vai eikö eroa) - sanoi sitten että joka tapauksessa näillä laseilla tilanne parantuu oleellisesti. Kai hän sitten lopulta ymmärsi tilanteen. (Sanoin illalla tytölle et on se mullekin vaikeaa tarkkaan osata sanoa että onko parempi vai ei)

Lasit mennään valitsemaan vasta lauantaina - ei tyttö jaksa koulupäivän jälkeen heti lähteä minnekään. Ja huomenna olis tarkoitus lähteä sitä mummua katsomaan sairaalaan - siis mä ja siskolikka.